affiche

Üdvözölünk A Hazudós egér című 20 perces animációsfilm honlapján. A film Lázár Ervin meséje nyomán, Kiss Andrea rendezésében papírkivágásos technikával készült 2008 ban.

A film Francia-Belga-Magyar koprodukció, az Ambiances… asbl (Belgium) a Les Médias associés-Studio Elsanime (Franciaország) és a Kecskemétfilm kft, valamint a Révélations Hongroises (Franciaország) és a Tout est Possible asbl (Belgium) közreműködésével készült.

Habár a film elkészítését francia-belga -magyar alapítványok támogatták (a lista a főcímben) illetve a film zenéjének elkészítését a Det Norske Komponistfond finanszírozta, A Hazudós egér egy alacsony költségvetésű film.

Szerencsére egy nagyon lelkes csapat állt össze a film forgatásához, akiknek szakértelme és elhivatottsága ellensúlyozta a költségvetés hiányait (20 percnyi animáció bizony rengeteg munka)

Szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek aki segített a film elkészítésében (tanácsot, ötletet adott, gépet kölcsönzött, stúdiót biztosított)

A honlapon információt találsz a film elkészítéséről, (stáblistát és szinopszist különböző nyelveken) híreket, véleményeket, kommenteket, cikkeket és linkeket A Hazudós egérrel kapcsolatban, néhány filmrészletet és a közeljövőben egy online boltot.

Kellemes böngészést kívánunk!